Skip to content Skip to footer
Videó lejátszása

A projekt leírása

Mutasd!

Történetek

Mutasd!

Sajtómegjelenések

Mutasd!

A projekt leírása

2022. áprilisában megjelent a HVG 360 oldalán egy interjú egy egykori diákkal, Hunyadi Emőkével és 23 másik bántalmazottal, akik úgy döntöttek, hogy véget vetnek a mozgástanár sorozatos hatalommal való visszaéléseinek és elmesélték történetüket a nagy nyilvánosság előtt, most pedig még több volt diák is csatlakozott Emőkéékhez. Így jött létre a Tiszta Színház projekt, melynek keretében ezeket a személyes beszámolóikat osztjuk meg veletek.

Fontosnak tartjuk, hogy ezek a történetek napvilágot lássanak. Ne hunyjunk szemet többé az ilyen esetek felett és álljunk ki azokért a fiatalokért együtt, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy megosszák a velük történt eseteket. Jöjjön el végre az idő, amikor nem maradnak következmény nélkül ezek a visszaélések.

Ez pedig a 3 cél, amit a Tiszta Színház Projekt tagjai elsődlegesen el szeretnének érni:

  • Szeretnénk ügyünkkel és felszólalásunkkal példát és irányt mutatni, hogy a jövőben, mind jogilag, mind intézményi szinten és egy egyén szintjén is változás történjen a visszaélésekkel, bántalmazásokkal kapcsolatos ügyek kezelésében, hozzáállásában.
  • Célunk, hogy a pozíciójukkal visszaélő személyek azonnali és örökérvényű hatállyal el legyenek távolítva minden olyan pozícióból (oktatás, rendezés, koreografálás, stb) melyben a visszaélés történt/történhet.
  • Célunk, hogy a művészeti ágakban tanuló és dolgozó személyek fizikai és mentális egészségéről egy alapvető szabályrendszer gondoskodjon, és biztonságos munkavégzéséről egy előremutató és termékeny diskurzust indítsunk el.

Történetek