Skip to content Skip to footer

A projekt leírása

Mutasd!

Résztvevők

Mutasd!

A projekt leírása

Azért az, amikor Szabó Győző egy lakókocsiból átkiabál Mikulás jelmezben  az autódba, hogy “Ugye jók voltatok?”, miközben a Wesley János Általános iskolába robogunk több mint száz mikulás csomaggal, egy olyan pillanat, amit az ember nem nagyon felejt el…

Tóth-Kása Ottília, a noÁr koordinátora bevállalta még az év végére a Mikulás csomagok koordinálását, ezzel megkoronázva (persze csak az idei évre vonatkozóan!) a Hős utcai-Wesley sulis projektet. Zsámberger Szilvi és az Amigos a gyerekekért alapítója, Forgács-Fábián Sára felajánlották, hogy szívesen adnának nekünk közösen egy nagyon nagy ajándékcsomagot, játékokkal, gyümölccsel, mogyoróval. És amikor azt hinnéd, hogy akkor ennyi elég lesz és beírsz a Toxikomák konyha csoportba, hogy “esetleg tudnátok vászontáskát varrni, kedves Komák, hogy ne műanyagba rakjuk az ajándékokat és újra lehessen hasznosítani a zsákokat”, akkor felrobban a csoport és irdatlan mennyiségű felajánlás érkezik! Mert csodálatosak vagytok!

A gyerekek kiabáltak örömükben, amikor meglátták Duda Évát, a Duda Éva Társulat – Eva Duda Dance Company vezetőjét Hóangyalként, Áront, a Krampuszt és dallal várták a Mikulást, aki feltűnően hasonlított Szabó Győzőre… Mindenki névre szóló ajándékokat kapott, mire az egyik kis gyémánt így szólt: “Én már öt éve erre az ajándékra vártam!” Mi pedig ezekért a mondatokért csináljuk az egészet. És azért, hogy aztán együtt táncoljunk a gyerekekkel és a Mikulással, aki a tánc végén azt mondta: “Jaj, 450 éve nem táncoltam ilyen jót!” Meg azért, mert óriási boldogság az, hogy milyen elképesztő támogatói vannak a noÁr-nak. “Nagyon nagy örömöt okoztatok a gyerekeknek.” – mondta az egyik tanár. Egy tanár, aki a kollégáival egész évben azért küzdenek, hogy a gyermekek perspektívát, szeretetet és jövőképet kapjanak. Mi köszönjük Nektek Julcsi, Otti, Judit és az egész tanári karnak, hogy nem engeditek el a kis gyémántok kezét!

Ugye emlékeztek még szokolyai tábor refrénjére, amit a gyerekek írtak?
“Vigyázzunk egymásra,
mert az élet nagyon jó!
Ha elesnél, mi felsegítünk,
Mi jó barátok vagyunk!”

Résztvevők

Kedves Toxikomák konyha Komák, Ti akik megállás nélkül támogattátok az ügyet, megérdemlitek, hogy név szerint megemlítsünk benneteket:

Karácsonyi Zsuzsa, Brutovszky Gabi, Mod Katalin, Könczöl Veronika, Dobó Enikő, Marjai Virág, Sebó Beáta, Asboth Beatrix, Urbán Marianne, Kovácsi-Tömöry Franciska, Zsuróné Varga Zsuzsanna, Bereczki Kati, Molnár Nóra és

a Hidegkúti Ökoklub tagjai, Mandel Helga, Dorner Ottília, Gőgh Brigitta, Békási Ildi, Radics Ramóna, Keve Zsuzsa, az Ecocatering Kft, Four Bites Catering, Kovács Lilla, Bognár-Farkas Andre, Fejes Attila, Bérczes Nóra, Ne csak mossuk kezeinket! Ha segítenél, de nem tudod hogy és kin, légy tag! csoport tagjai, Lőrincz Anna, Szalay Orsi és az Erste Bank Hungary munkatársai, Krasznárné Szendrői Anna és a Betűbazár, Horváth Dániel.