Skip to content Skip to footer

„Ti vagytok a hősök! Köszönjük nektek!
Példaképek vagytok! Hiszünk bennetek!”

A pandémiás időszak alatt fontosnak tartottuk, hogy tisztelegjünk azok a hétköznapi hősök előtt, akik az ország tartóoszlopai, alappillérei. Akik nélkül összeomlana az ország.

A projekt leírása

Mutasd!

Eddig támogatott szervezetek

Mutasd!

Sajtómegjelenések

Mutasd!

A projekt leírása

Séra Péter, a noÁr támogatója, felajánlott 1,5 millió forintot számunkra azért, hogy segíthessünk azoknak a szervezeteknek, akik nem kaptak elég figyelmet a pandémia alatt.  Ennek köszönhetően anyagilag is biztosíthattuk őket a támogatásunkról. 

Elsőként a Kontúr Egyesületet kerestük fel, akik a Hős utcai ételosztásban segítettek. (lsd. Toxikomák projekt) Az ő ajánlásuk által ismertük meg a Koronavírussal kapcsolatos Összefogás (KÖSZi) oldalát, ahol önkéntes alapon dolgoznak magánszemélyek.

A KÖSZi honlapja által tudtuk felvenni a kapcsolatot a szervezetekkel. A kiválasztott civil szervezeteket elsőként Molnár Áron, a mozgalom alapítója hívta fel és a szervezetek vezetőivel egyeztetve, felajánlotta nekik az adományt. Ez után egy nyilvános interjú keretében nyílt lehetőségük arra, hogy bemutassák a működésüket, valamint beszéljenek arról, hogy hogyan lehet csatlakozni hozzájuk és mik a jövőbeli terveik.

A projekt célja, hogy a civil szervezetek tevékenységeit a társadalom behatóbban megismerhesse. Molnár Áron az interjúk során külön hangsúlyt helyez a szervezetek létrejöttének személyes aspektusaira, a vezetők belső indíttatásaira. Emellett fontos kiemelni, hogy a beszélgetések által felületet tudunk biztosítani és becsatornázzuk azokat, akik szeretnének csatlakozni a bemutatott civil szervezetekhez, valamint a leendő támogatók is könnyebben eljuthatnak hozzájuk.

Mozgalmunk egyik erősségére támaszkodunk a projekt során: a reflektorfényt arra használjuk, hogy fontos ügyekre irányítsuk a figyelmet. Az eléréseink így hasznosak lehetnek a bemutatott szervezeteknek számára is. Továbbá fontos üzenet ez a mi követőinknek is, hogy ezeknek a szervezeteknek fontos megismerni a történetét és működését.

A felajánlott anyagi támogatást különböző módon használták fel. Egyesek továbbadományozták más szervezetek számára, mások az általuk támogatott gyerekeknek vettek játékokat, vagy a helyi játszótér korszerűsítésére fordították. De segíthettük így a működésüket, vagy a weboldaluk fejlesztését is.

Eddig támogatott szervezetek

Ablak a padra

Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány

Civilizáció koalíció

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Kontúr Egyesület

KÖSZi

MASZK

Menetszél Egyesület

S.O.S. Gyermekfalvak