Skip to content Skip to footer

„Csak azt szeretném, ha tudnátok,
hogy mikor kiabáltok Az én lelkem is ordít,
csak nektek mozog a szátok.”

A gyermekek ellen elkövetett erőszak az egyik legérzékenyebb témánk. Számunk címe az egyik lehetőség a megoldásra. A 116-111 a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ingyenesen, 0-24 órában hívható telefonszáma, amelyet előhívószám nélkül, anonim hívhatnak 24 éves korig a fiatalok, vagy olyan felnőttek akik gyermekek érdekében telefonálnak.

Az ügy leírása

Mutasd!

Csatlakozás az ügyhöz

Hogyan?

Forrásaink

Mutasd!

Az ügy leírása

Kákonyi Árpádnak, a zenei vezetőnknek mutatta éppen Molnár Áron a “Mi vagyunk a szél” című, tavasszal érkező szám szövegét és zongora kíséretet. A beszélgetés alatt Áron mindenképpen megszerettem volna mutatni annak a számnak a szövegét, ami a gyermekbántalmazásról szól. Ehhez Joyner Lucas – Revenge című számának alapját használta. Árpádnak nagyon megtetszett ez az alap, és Áron elmesélte, hogy refrénhez, Halász Judit “Mindenik embernek a lelkében dal van” című dalát használná fel. Ebben a pillanatban Árpád ezt a dur-os alapot átrakta moll-ba és ebből lett ez a szívszorító alap. Következő napokon Áron megszervezte a találkát Halász Judittal, hogy engedélyt kérjenek a szám felhasználására. Mikor Áron éppen Judittal beszélt, abban a pillanatban hívta fel Bródy János Juditot, Judit elmesélte mit is keres Áron a házában, mire János csak annyit mondott: dolgozz vele, csináljátok! Walter Judit kórusvezető és csodálatos pedagógus volt az, akinek köszönhetjük ezt a fantasztikus gyermekkórust. A gyermekek otthon vették fel az anyagot, de egy közös konferencia beszélgetésen tanította Judit őket a kórus részre. Ezek után Mazura János hangmérnöknek köszönhetően lett ez a dal az, ami. Persze elengedhetetlen ismét Kunert Péterről beszélni aki az atmoszféráját csinálta a számnak. Péter is hihetetlen érzékenységgel nyúlt hozzá megint ehhez a témához.

A pandémiás időszak alatt felerősödött a családon belüli erőszaknak a száma. Viszont nagyon keveset tudunk arról, hogy hova is lehet fordulni, ha segítségre van szükségünk. A pandémia alatt Mozgalmunk 5 héten keresztül találkozott Budapest egyik legszegényebb környékének állampolgáraival, a Hős utca lakóival és családjaival. Mivel már a pandémiás időszak előtt szerettünk volna a gyermekekre való figyelemmel kapcsolatban csinálni egy számot, ezek az élmények, a gyermekekkel való találkozás, csak megerősített minket abban, hogy ügyünknek létjogosultsága van.

A klip koncepcióját tekintve nem szerettük volna élő szereplőkkel forgatni a klipet, ugyanis kortól, nemtől, rassztól, pénzügyi helyzettől függetlenül érintettek a fiatalok. Ezért ez lett a noÁr első animációs klipje, amit a zseniális ReMarker csapata készített. Másfél hónapon keresztül dolgoztak éjt nappallá téve azon, hogy vissza tudják adni azokat az érzéseket és információkat, amelyeket ők is összeszedtek a klip készítése közben. Máthé Kata, Matyus Dóra készítették a grafikát a storyboard-ot és a vizuális koncepciót, az animációt Kassai Réka készítette és His Jenő vágta.

Csatlakozás az ügyhöz

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Yelon

UNICEF Magyarország

Forrásaink

Akár háromszorosára is növelhette a családon belüli erőszak gyakoriságát a járvány – Bővebben

Ismerd fel, és tegyél ellene – Bővebben 

A gyerekek a krízis csendes áldozatai lehetnek – Bővebben 

Online predátorok, otthoni erőszak, szegénység… – Így hat a koronavírus-járvány a világ gyerekeire – Bővebben 

Gyerekbántalmazás a négy fal között – Mit tehetsz, ha sejted, hallod, látod? – Bővebben 

Kontúr Közhasznú Egyesület – Bővebben