Skip to content Skip to footer
Mi az a noÁr?

A noÁr egy mozgalom. Meggyőződésünk, hogy a művészet, a párbeszéd és a tettek erejével, pozitív változást érhetünk el. Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek. Mottónk: A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed.

Hogyan lehet ügyem?

3 lépésen keresztül válik egy téma a Te ügyeddé: V – T – CS, azaz Válassz! – Tájékozódj! – Cselekedj! Válassz ki magadnak egy témát (pl. gyermekbántalmazás, hajléktalan emberek helyzete, oktatás, stb.), tájékozódj és cselekedj, hogy előre mozduljon az ügyed! Olvass utána, hallgass előadásokat, járj el vitákra, képzésekre, próbálj minél több, egymástól független forrásból tájékozódni, hallgasd meg a pro és a kontra érveket is. Beszélgess a témáról a barátaiddal, családoddal, legyél nyitott a párbeszédre. Keresd meg azokat a szervezeteket, csoportokat, akik számodra a leghitelesebb módon képviselik az ügyet, és kövesd a munkájukat, ha megteheted, csatlakozz hozzájuk! Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy az ügyedben pozitív változás álljon be. Hisz tudod: “Állj ki egy ügyért, amit Te választasz magadnak, és élharcosa leszel egy cselekvő csapatnak!”

Hogyan tudlak titeket támogatni?

Először is köszönjük, hogy eszedbe jutott a kérdés, már ez is szuper! Mivel pártpolitikától függetlenül működünk, nem fogadunk el pénzt állami forrásokból, illetve olyan cégekből, amelyek nem etikus módon végzik a tevékenységüket. Épp ezért nagyon nagy szükségünk van olyan szövetségesekre, olyan magánszemélyekre, akik – akár csak havi pár ezer forinttal – anyagilag is tudják segíteni a munkánkat.

Banki átutalás:
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-84663951
IBAN: HU81 1160 0006 0000 0000 8466 3951
BIC/SWIFT kód: GIBAHUHB
Név: A noÁr mi vagyunk! nonprofit Kft.
Közlemény: Támogatás
Ha szeretnél rendszeres támogatásodért cserébe videós beszámolót kapni minden hónapban, kérünk, hogy a közlemény rovatban az e-mail címedet is írd meg, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

Bankkártyás támogatás: https://noar.hu/legyel-szovetseges/ 

Hogyan lehet csatlakozni?

Önkéntes jelentkezői felületünket ide kattintva találod meg, kérünk, hogy töltsd ki, mi pedig mihamarabb felvesszük veled a kapcsolatot!

Vállaltok személyes előadást vagy fellépést?

Persze! Minden felkérést a csodálatos koordinátorunk, Tóth-Kása Ottília kezel, ha ilyesmiben gondolkozol, írd meg a részleteket a hello@noar.hu címre!

Most akkor bal vagy jobb oldalon álltok?

A noÁr a pártpolitikai tér felett áll. Foglalkozunk politikával, hiszen a politika valódi jelentése a közügyekkel való foglalkozás. De nem oldalt választunk magunknak, hanem ügyeket.

Mit jelent, hogy pártpolitika?

Pártpolitikáról beszélünk, amikor a politikai pártok saját érdekeik és eszmerendszereik szerint alakítják a közügyeket. Ez az, ami a noÁr mozgalom tagjainak nem fér bele. Mi pártoktól mentesen foglalkozunk a politikával.

Mit jelent, hogy cselekvő társadalom?

Egy kritikusan gondolkodó állampolgárokból álló közösséget, akik önkéntes módon, a közjó érdekében tesznek. (Hogyan teszik ezt? Például úgy, hogy választanak egy ügyet! Lsd. bővebben…)

Mit jelent, hogy szabad ország?

Szerintünk feltétele a tudatos és cselekvő társadalom, ahol nem félsz kifejezni a véleményedet a közügyekben és tetteidnek valódi következménye van.

Mit jelent, hogy nyitott ország?

A benne élő emberek alapvető empátiával és kíváncsisággal állnak hozzá a másikhoz, toleránsak és elfogadják az ellentétes, észérvekre épülő, de erőszakmentes véleményeket is.